Dieta odchudzająca – zawiera ryby i mięso. Polecana osobom chcącym zredukować masę ciała. Dieta o obniżonej kaloryczności, dobrana tak, aby tracić na wadze ok. 1kg tygodniowo zachowując przy tym energię i dobre samopoczucie.
Posiłki przygotowywane są z odpowiednio dobranych produktów, żeby ładunek glikemiczny dania był jak najniższy. Odpowiednie proporcje kwasów omega 3 do omega 6 zapobiegają zmianom miażdżycowym i skutecznie obniżają poziom trójglicerydów. Odpowiednio dobrany udział błonnika pokarmowego skutecznie wspomaga pracę układu trawiennego i wydalniczego co skutecznie przyspiesza metabolizm i wchłanianie wartościowych składników z diety, dodatkowo obniża poziom trójglicerydów, cukru i reguluje ciśnienie krwi. Program dedykowany osobom cierpiącym z powodu zatrzymywania wody w organizmie i cierpiącym z powodu obrzęków – skutecznie walczy z cellulitem.
Rozkład makroskładników
Białko: 15%-20%
Węglowodany: 50%-60%
Tłuszcze: 25%-30%
Śniadanie: Szakszuka z pomidorami i świeżą bazylią
Przekąska: Sernik na zimno z malinami
Obiad: Polędwiczki wieprzowe w sosie cytrynowo- kaparowym, puree ziemniaczane, surówka z marchewki
Podwieczorek: Sałatka z blanszowanej marchewki, czarnych oliwek i fety w sezamie
Kolacja: Placki z cukinii z sosem chili i jogurtowym